Comparatie/sfaturi/detalii AMD VS INTEL

Stiu ca s-au scris sute de articole pe seama asta,au fost razboaie interminabile cu pareri pro si contra dar m-am hotarat sa scriu si eu asa mai in detaliu.Am folosit ambele sisteme si am ajuns la urmatoarea concluzie,nimeni nu e castigator:)).
AMD VS INTEL

 1.JOCURI: Vrei sa te poti  juca linistit si sa iti mearga ata? Sa nu ti se blocheze din 5 in 5 secunde?Atunci recomand AMD cu mana pe inima+ATI Radeon.

Cand e vorba de jocuri AMD nu are ce face cu INTELU,pur si simplu da cu el de pamant si asta o spun dintr-un simplu test.DESKTOP: 512rami ddr1, amd+ati radeon.Half-life2 (motor grafic destul de bun) merge struna. Laptop (intel duo core, 2.0Ghz, 2gb rami ddr2).
Half-life2 face cateva figuri. E adevarat ca un calculator merge mai bine in jocuri decat un laptop dar diferenta rami e uriasa. Pentru jocuri ce-a mai proasta alegere posibila este Laptop+intel+placa video integrata!
Cum am constatat AMD rupe in jocuri dar are o problema cu incalzirea. E posibil ca dupa 2-3 ore de joc intens sa cam iasa fum din calculatorul tau si aicea vorbesc serios.

2.PROGRAME: Cat despre programe si stabilitate INTEL bate tot.Poti sa te joci un joc pe INTEL  7 zile incontinuu fara sa ai nici-o problema (singura problema e ca o sa iti sacadeze jocul din 5 in 5 secunde:))). Are o stabilitate uriasa INTEL dar pacat ca la jocuri e la pamant. Tinand cont  ca 80% din populatie isi cumpara calculatoare pentru jocuri INTEL are de pierdut enorm…..

CONCLUZIE:
JOCURI?=AMD+ATI
STABILITATE?=INTEL+NVIDIA
Ciudat este ca si compania AlienWare,poate ce-a mai performanta companie de calculatoare si laptopuri care se axeaza mult pe jocuri(oricum calculatoare la ei sub 1000euro nu gasesti) foloseste pe toate produsele INTEL!!!!!
Advertisement

Vom încerca să răspundem la întrebările dvs. cât mai curând si cat timpul ne permite..

0 comentarii: